Βιογραφία Προϊόντων

dikoko
Ζεία ή Ζείδωρος
Το αρχαιότερο δημητριακό η βασική τροφή των αρχαίων Ελλήνων .Δίνει ενέργεια στο μυαλό δυναμώνει το σώμα, είναι πλούσιο σε βιταμίνες ,ιχνοστοιχεία, μέταλλα αμέταλλα. Περιέχει κατά 40% το αμινοξυ λυσινη , που βοηθά στην απορρόφηση των Ω3 λιπαρών οξέων από τον οργανισμό.
Κακάο
Το βιολογικό ακατέργαστο κακάο θεωρείται σούπερ τροφή καθώς περιέχει πλήθος θρεπτικών στοιχείων όπως το μαγνήσιο ψευδαργύρου και οι πολυφαινόλες και πλήθος αντιοξειδωτικών με σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό εκτός αυτού η κατανάλωση του είναι ευεργετική για την διάθεση μας ανεβάζοντας το επίπεδο ευφορίας( ΣΕΡΕΤΟΝΙΝΗ).
linarosporos
Καφές Χρυσός Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος είναι μια πλούσια τροφή για τον άνθρωπο. Προσφέρει στον οργανισμό εκτός από το λιναλαικό οξύ και το άλφα λινολενικό οξύ δυο λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για τον άνθρωπο περιέχει τα Ω3 λιπαρά καθώς και φυτικέ ίνες ,μέταλλα –βιταμίνες και τις πολύτιμες λιγνάνες. Οι λιγνάνες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μπλοκάρουν τον σχηματισμό καρκινικών όγκων. Τα Ω3 λιπαρά που περιέχει προστατεύει την σωστή λειτουργία της καρδιάς και συμβάλει στην καταπολέμηση της χοληστερόλης και του σακχάρου.
Ξηροί Καρποί – Αμύγδαλα – Καρύδια – Φουντούκια
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε βιταμίνες Ε σε Ω3 λιπαρά οξέα που δρουν σαν αντιοξειδωτικά του οργανισμού και ρυθμίζουν τον μεταβολισμό, και είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και βιταμινών & ιχνοστοιχείων απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή.
sesame
Σουσάμι – Ταχίνι
Ο σησαμόσπορος καρπός του φυτού σησάμι αποτελεί την πρώτη ύλη για την παρασκευή σουσαμιού. Το σουσάμι με τον φλοιό του δηλ. το ανεπεξέργαστο είναι μια πλούσια τροφή. Η αυξημένης παρουσία πολυκορεστων λιπαρών οξέων καθιστά το σουσάμι. Ιδιαίτερος θρεπτική τροφή καθώς τα συγκεκριμένα οξέα δεν μπορεί να τα συνθέσει ο ανθρώπινος οργανισμός . Γι’ αυτό και θεωρείται απαραίτητο να προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής .Το σουσάμι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β1 Β2 και Β5.Επίσης στο έλαιο του περιέχονται επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Ε που έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
sesame-seeds-
Σουσάμι
Τα Κυριότερα ιχνοστοιχεία του περιέχονται στο σουσάμι είναι το ασβέστιο – ο φώσφορος –το μαγνήσιο –ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Τα συστατικά αυτά αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία του ανθρωπίνου μεταβολισμού όντας απαραίτητα για ποικίλες λειτουργίες όπως η σύνθεση των οστών και των μυών (ασβέστιο) οι αντιδράσεις μεταβολισμού(ψευδάργυρος) κτλ. Το ίδιο ευεργετικό είναι και ο πολτός από το σουσάμι δηλαδή το ταχίνι.
organic-pumpkin-
Κολοκυθόσπορος
Οι κολοκυθόσποροι είναι ένα φυσικό και πολύ θρεπτικό προϊόν. Το λάδι που περιέχουν μεταξύ 40-50% είναι πλούσιο σε πολύτιμα λιπαρά οξέα Ω 6 και κυρίως λινολεικό οξύ. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα 30-40% ενώ παρουσιάζουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από οποιαδήποτε άλλο είδος σπόρων περιέχουν επιπλέον βιταμίνες Ε.C.Κ ορισμένες από τις βιταμίνες του συμπλέγματος β όπως το φυλλικο οξύ και βιταμίνη Α. Οι σπόροι επίσης είναι μια από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου που βοηθά στη χαλάρωση και την ελάττωση της πίεσης καθώς και ψευδαργύρου .Τέλος περιέχουν φυτοστερόλες …χαμηλώνουν την χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα. Καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα και πολλές παθήσεις.
sunflower-seeds
Ηλιόσπορος
Οι Ηλιόσποροι αποτελούν μια πλούσια τροφή για τον οργανισμό, γιατί περιέχουν ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο –μαγνήσιο –χαλκό- φώσφορο-ψευδάργυρο και μεγάλες ποσότητες σελινιού. Επίσης βιταμίνες όπως βιταμίνη Ε φιλικού οξύ βιταμίνη Β3 βιταμίνη Β1 και βιταμίνη Β6 και πολλά λιπαρά οξέα Ω3 και πρωτεΐνες. Καταπολεμούν την χοληστερόλη –το σάκχαρο και αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού.
corn-grains-in-bowl-for-making-popcorn
Καλαμπόκι
Το καλαμπόκι είναι καλή πηγή φολικού οξέος – βιταμινών Β φυτικών ινών και πολλών αντιοξειδωτικών .Η θειαμίνη και η νιασίνη που περιέχει δρουν και στην πρόληψη της αναιμίας το καλαμπόκι περιέχει εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες μαγνησίου – σιδηρού και φωσφόρου.
sesame-
Αμάρανθος
Ο Αμάρανθος είναι αρχαίος ελληνικός σπόρος όπως το tritium dicoccum και το κριθάρι . Αμάρανθος σημαίνει ‘’ Ο ΑΝΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΡΑΙΝΕΤΑΙ’’ περιέχει πολλά υψηλά ποσοστά λυσίνης. Η λυσίνη βοηθά τον οργανισμό να απορροφά όλα τα λιπαρά οξέα (ω3) και βοήθα επίσης την σύνθεση της καρνιτίνης και επιπλέον ο αμάρανθος περιέχει λιπαρά οξέα υψηλής ποιότητας (λινολεικά οξέα) καθώς μαγνήσιο-ασβέστιο –σίδηρο και όλα αυτά μαζί συνεισφέρουν σε ένα καλό μεταβολισμό σε πολλή ενεργεία και μακροζωία του ανθρώπου.
Oats
Βρώμη
Η βρώμη είναι ένα θαύμα ακόμα της φύσης ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες –ιχνοστοιχεία βιταμίνες του συμπλέγματος Β πλούσια σε μαγγάνιο – μαγνήσιο – φώσφορο περιέχει ακόμη και πολύτιμα αντιοξειδωτικά. ΟΙ Β γλυκανίνες που βρίσκονται κυρίως στον φλοιό της βρώμης διευκολύνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και επίσης διατηρούν το σάκχαρο σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά και μειώνουν την χοληστερόλη. ΟΙ βιταμίνες του συμπλέγματος Β και οι πρωτεΐνες που περιέχει η βρώμη βοηθούν σύμφωνα με τους ειδικούς τον οργανισμό να μεταβολίζει τους υδατάνθρακες και να παράγει την ενεργεία που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.
rye
Σίκαλη
Η σκούρα σίκαλη είναι καλή πηγή μαγνησίου – ιχνοστοιχείων φολικού οξέως θειαμίνης και νιαζίνης πρωτεϊνών – βιταμίνης Β1 και φυτοοιστρογόνων τα οποία δρουν σαν αντιοξειδωτικά.
Dinkel
Ντίνκελ
Το ντίνκελ είναι αρχαίο δημητριακό είναι θαυμάσια πηγή φυτικών ινών βιταμινών Β1,Β2 περιέχει μεγάλο ποσοστό σιδήρου μαγνησίου ψευδαργύρου και λιπαρών οξέων (ω3).Αυτά λοιπών τα συστατικά βοηθούν την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού χαρίζει μακροζωία.
wheat-field
Κριθάρι
Το κριθάρι είναι αρχαίο δημητριακό που εμφανίστηκε στην αρχαία Ελλάδα την ίδια εποχή με το στάρι το μονοκοκο ή το δίκκοκο ( triticum monococcumtriticum dicoccum). Το κριθάρι είναι πλούσιο στο σύμπλεγμα βιταμινών Β φυτικών ινών – ιχνοστοιχείων ή μετάλλων .Το κριθάρι είναι μια πλούσια πηγή υδατανθράκων που μαζί με τις βιταμίνες Β βοηθούν τον μεταβολισμό των λιπών και τον πρωτεϊνών . Η θειαμίνη και η νιασίνη (βιταμίνες Β) είναι σημαντικές για την διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος και την σωστή λειτουργία του ήπατος καθώς ενός υγιούς δέρματος –των μαλλιών και των ματιών. Το κριθάρι είναι πλούσιο σε φώσφορο σελήνιο χαλκό τα οποία σε συνδυασμό με την βιταμίνη Ε βοηθάει στη προστασία των κυτταρικών μεμβρανών και την φυσιολογική λειτουργιά του θυρεοειδούς , ενώ ο χαλκός βοηθάει το σώμα να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το σίδηρο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών και του χόνδρου. Το κριθάρι είναι αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού .ΟΙ Β-γλυκάνεις των διαιτητικών ινών του κριθαριού καταπολεμούν και την χοληστερίνη και το ζάχαρο στο αίμα καθώς και την δυσκοιλιότητα του εντέρου.
ARTOLIFE
Πρώτες Ύλες
ΟΙ πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε και οι συνδυασμοί των συστατικών στα κουλούρια –μπισκότα – ψωμιά – παξιμάδια – τσουρέκια κ.α. Έχουν γεύση – υψηλή ποιότητα και κατά την διεθνή βιβλιογραφία προσφέρουν πολλές βιταμίνες –ιχνοστοιχεία – μέταλλα και πολλές φυτικές ίνες που είναι σε πλήρη ισορροπία και αρμονία όπως η μάνα γη προσφέρει στον άνθρωπο. Για να γίνει πιο κατανοητή η ωφελιμότητα όλων των δημητριακών –των σπόρων -των ξηρών καρπών και των φρούτων θα πρέπει να εξηγήσουμε περιληπτικά κατά την διεθνή βιβλιογραφία την αξία τους για την καλή υγεία και μακροζωία.
Optimized by Optimole