Η Artolife Α.Ε.

Η εταιρία μας πρώτο ιδρύθηκε το 1988 ως Biofoods A.E. και αργότερα μετονομάστηκε σε Artolife Α.Ε. Είναι εγκατεστημένη σε πλήρως αδειοδοτημένες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κοντά στο άρμα Θηβών. Οι εγκαταστάσεις μας καλύπτουν 1340 τετραγωνικά μέτρα και όλες είναι με τα πρότυπα ISO 22000 – HACCP.
Καθημερινά παράγουμε δεκάδες κωδικούς προϊόντων με τα οποία γεμίζουμε υγεία και μακροζωία υπερασπιστές της υγιεινής διατροφής σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Artolife S.A.
Άρμα Θηβών
32200 Θήβα
info@artolife.gr 
tel. 2262071909

Η φιλοσοφία μας

Η έμπνευση δημιουργίας της ARTOLIFE πριν 30 χρόνια ήταν η αγάπη και η ιδεολογία για το γνήσιο το αυθεντικό και το αληθινό στον τομέα του βιολογικού ψωμιού και του αρτοσκευάσματος.

Όλα τα δημητριακά όπως :
1) ΣΤΑΡΙ ΣΚΛΗΡΟ
2) ΣΤΑΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
3) ΚΡΙΘΑΡΙ
4) TRITICUM DICOCCUM
5) ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
6) ΣΙΚΑΛΗ
7) ΒΡΩΜΗ
8) ΝΤΙΝΚΕΛ
9) ΚΙΝΟΑ

Αλέθονται μαζί με το φλοιό τους σε πετρόμυλο εντός μονάδος λίγο πριν την Παρασκευή τους.

Έτσι πετύχαμε το άρωμα την ποιότητα την γεύση και την ωφελιμότητα του φρεσκοαλεσμενου αλευρού.

Ο όρoς ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ σημαίνει ότι όλα τα μέρη του σπόρου διατηρούνται κατά την διάρκεια της άλεσης. Τα δημητριακά ολικής άλεσης εκτός από το ότι αποτελούν πηγή φυτικών ινών περιέχουν επίσης και άλλα θρεπτικά συστατικά τα οποία δρουν από κοινού και βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων.

Πιο συγκεκριμένα το εξωτερικό στρώμα του σπόρου ( ο φλοιός) περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα φυτικές ίνες βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ΘΕΙΑΜΙΝΗ, ΝΙΑΣΙΝΗ, ΡΙΒΟΦΛΑΒΙΝΗ, ΠΥΡΙΔΟΞΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ) και μέταλλα (ΣΙΔΗΡΟΣ, ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΣ). Το μέσα στρώμα του σπόρου (ΕΔΟΣΠΕΡΜΙΟ) που αποτελεί το 80% του σπόρου ,περιέχει υδατάνθρακες ,πρωτεΐνες και μικρές ποσότητες βιταμινών Β.

Το τρίτο στρώμα που είναι ο πυρήνας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων μεταλλικών στοιχείων βιταμινών Β , βιταμινών Ε και φυτοθρεπτικών συστατικών (ΦΥΤΟΟΙΣΤΡΩΓΟΝΑ-ΦΥΤΙΚΟ ΟΞΥ-ΦΑΙΝΟΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ). Το τελευταίο έχει βρεθεί ότι διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες ελέγχοντάς έτσι την ποιότητα από τον σπόρο έως το τελικό προϊόν.

Στην βιολογική καλλιέργεια των Δημητριακών – των Σπόρων – των Ξηρών καρπών – των Φρούτων και των λοιπόν προϊόντων.

Μετά την αγρανάπαυση των κτημάτων απαγορεύεται η χρήση των αυξητικών ορμονών – λιπασμάτων – ζιζανιοκτόνων και χημικών ουσιών.

Καθώς και στην παραγωγική διαδικασία ( ψωμιού – αρτοσκευασμάτων ) απαγορεύονται τα βελτιωτικά συντηρητικά – χρωστικές – τρανς λιπαρά και οποιαδήποτε χημικό πρόσθετο. Δεν μετατρέψαμε συνταγές συμβατικές σε βιολογικές αλλά δημιουργήσαμε νέες με συνδυασμούς που ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό άνθρωπος μέσα από την διατροφή του δεν πρέπει να ικανοποιεί μόνο την γεύση του και να γεμίζει το στομάχι του αλλά πρέπει η διατροφή του να είναι Ζωντανή να έχει ενέργεια και ωφελιμότητα.

Ικανοποιούμε όλες τις απαιτήσεις των καταναλωτών ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Με τα SUGAR FREE προϊόντα λύσαμε το πρόβλημα γι’ αυτούς που δεν επιθυμούν ή δεν επιτρέπεται να καταναλώνουν ζάχαρη …
Αντικαταστήσαμε την ζάχαρη:
Με τον χυμό της αλόης που εκχειλίζεται από την αγάπη το αρχαίο ελληνικό φυτό γνωστό και ως ‘’ ΑΘΑΝΑΤΟΣ’’.Η αλόη ( φρουκτοζάχαρο ) έχει διπλάσια γλυκύτητα από την ζάχαρη και υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο – κάλιο – μαγνήσιο.
Με μέλι άθερμο για να έχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση.

X